زخم‌پوش هیدروژلی با قدرت ترمیم پوست؛ آسیب‌ها سریع‌تر درمان می‌شود.

محققان در دانشگاه شهید بهشتی و تربیت مدرس نوعی هیدروژل با خاصیت رطوبت رسانی بالا و ترمیم پوست تولید کردند. این محصول ضد باکتری با قدرت ترمیم پوست به عنوان زخم پوش استفاده می‌شود. البته در حال حاضر این تحقیقات در مرحله پیش بالینی قرار دارد.

تحقیقات نشان داده که درمان زخم با پوشش‌های مرطوب نسبت به پوشش‌های خشک سریع‌تر انجام می‌شود. در همین راستا این تحقیقات انجام شد. این پژوهش با عنوان «زخم پوش هیدروژلی بر پایه اسکیزوفیلان و سلولز باکتریایی» در حال انجام است. صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز از آن حمایت کرد.

 سپیده حامدی مجری این طرح پژوهشی گفت: هیدروژل‌ها شبکه‌های پلیمری آب‌دوست با ظرفیت بالای جذب آب هستند. هیدروژل‌ها به دلیل توانایی تورم بالا می توانند ترشحات زخم را جذب کنند و بنابراین گزینه مناسبی به عنوان زخم‌پوش محسوب می‌شوند.

وی ادامه داد: استفاده از هیدروژل‌ها بر پایه پلیمرهای طبیعی رایج شده است. زیرا آنها قابلیت زیست‌سازگاری و زیست تخریب‌پذیری دارند. حامدی همچنین بیان کرد: در این پژوهش از پلیمر اسکیزوفیلان استفاده کردیم. این پلیمر دارای خاصیت ضد باکتریایی و ضد التهابی است. آن را می‌توان به صورت خارج سلولی از طریق کشت غوطه‌ور قارچ اسکیزوفیلوم کامون تولید کرد.

به گفته وی، اسکیزوفیلان دارای مزایای دیگری همچون اثرات ضد درد و فعالیت قابض کنندگی برای توسعه زخم پوش‌های هیدروژلی است.

 این پژوهشگران برای تولید محصول خود ازز این پلیمر استفاده کردند. هیدروژل تولید شده خاصیت رطوبت رسانی بالایی دارد. همچنین ایمنی ذاتی و ترمیم پوست از دیگر ویژگی‌های آن است. از آنجا که این پلیمر به تکثیر سلول‌های پوست کمک می‌کند پس این محصول در کنار رطوبت رسانی به درمان سریع پوست آسیب دیده کمک می‌کند.

این تحقیقات در مرحله پیش بالینی قرار دارد و به زودی تحقیقات فاز انسانی آغاز می‌شود.

 

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش